Veelgestelde vragen

 
Heeft u een suggestie voor een aan deze lijst toe te voegen vraag? Graag naar helpdesk@absentiemanager.nl
 
Medewerkergegevens
 
Waar en hoe kan ik in Absentiemanager een nieuwe medewerker invoeren?
Indien de Absentiemanageromgeving van uw organisatie gekoppeld is aan het HR systeem zult u geen rechten op de betreffende functie bezitten. Dit omdat nieuwe medewerkers, evenals mutaties op het medewerkerbestand, in het HR systeem worden ingevoerd en dit bestand periodiek met de Absentiemanager database wordt gesynchroniseerd. Wanneer uw Absentiemanageromgeving niet met een ander systeem is gesynchroniseerd kunt u handmatig een nieuwe medewerker invoeren, of medewerkergegevens wijzigen in de module HRM Dossier. Klik hier om het betreffende deel van de handleiding te raadplegen
 
Hoe kan ik gegevens van oud-medewerkers vinden?
Stel daartoe, alvorens de medewerker te selecteren, de uitdienstcode 1 in
 
Hoe registreer ik de uitdiensttreding van een medewerker?
In het HRM dossier kunt u onder Werk (2) de datum van uitdiensttreding invullen en eventueel de reden van uitdiensttreding. Als uw Absentiemanageromgeving gekoppeld is aan het HRM systeem van uw bedrijf hoeft u niets te doen; dankzij de koppeling wordt dit gegeven automatisch met het HRM systeem gesynchroniseerd
 
 
Ziek- en hersteldmeldingen        
 
Kan ik een ziekmelding met een eerdere of latere datum registreren?
Een eerdere datum kan worden geregistreerd door de default datum (van de huidige dag) aan te passen. De melding kan om redenen van data-integriteit niet op een datum in de toekomst worden geregistreerd.
 
Kan ik een hersteldmelding met een eerdere of latere datum registreren
Een eerdere datum kan worden geregistreerd door de default datum (van de huidige dag) aan te passen. De hersteldmelding kan om redenen van data-integriteit niet op een datum in de toekomst worden geregistreerd.
 
Is het mogelijk op dezelfde dag een ziek- en hersteldmelding in te voeren?
Dit is niet mogelijk aangezien ziek- noch hersteldmeldingen met een toekomstige datum kunnen worden geregistreerd. De ziekmelding kan op zijn vroegst met de datum volgend op die van ziekmelding worden vastgelegd.
 
Ik heb de verkeerde medewerker ziekgemeld. Wat nu?
Voor de meest directe oplossing opent u de Verzuimhistorie van deze medewerker, vervangt u de datum van ziekmelding door de datum van gisteren en sluit u af. Vervolgens meldt u de medewerker hersteld met de datum van vandaag. Daarna kunt u in de Verzuimhistorie deze verzuimperiode verwijderen. U dient voor deze handelingen wel de rechten te hebben. Zoniet; raadpleeg uw beheerder
 
Hoe kan ik achteraf een verzuimoorzaak veranderen?
Dit kunt u doen door in de Verzuimhistorie de betreffende verzuimperiode te openen (twee maal  !)  en vervolgens Verzuimoorzaak aan te klikken en een nieuwe oorzaak te selecteren
 
Kan ik een correctie op een afgesloten verzuimperiode doorvoeren?
Op de 29e dag na de laatste hersteldmelding wordt het re-integratiedossier verplaatst naar het electronische archief en daar bewaard als 'archief re-integatiedossier' waarin geen bewerkingen mogelijk zijn. Tot deze datum kunnen via Verzuimhistorie correcties in het re-integratiedossier worden toegepast.
 
 
Re-integratiedossier
 
Hoe kan ik een tekstmodule in een Notitie opnemen?
Tekstmodules die u in de Notitiefunctie van het re-integratiedossier wilt gebruiken kunnen aangemaakt worden in het onderdeel Documenten//Teksten. Als regel zal hier de keuze worden gemaakt voor Bedrijfstekstmodules. U kunt in dit onderdeel tekstmodules en brieven aanmaken in opmaak en met gebruikmaking van de zogenaamde veldnamenmacro's om daarmee de juiste gegevens uit de Absentiemanager database op te halen. Kijk hier voor het aanmaken van een nieuwe notitie en het daarin ophalen van de gewenste tekstmodule.
 
 
Zwangerschap
 
Wat te doen als een medewerkster bij het ingaan van haar zwangerschapsverlof nog ziek is?
Op de ingangsdatum van het verlof genereert Absentiemanager automatisch een hersteldmelding. De verlofdagen worden niet meegeteld als verzuimdagen en de Wet Verbetering Poortwachter verplichtingen schuiven automatisch op met het aantal dagen zwangerschapsverlof. Gedurende het verlof kan de verzuimhistorie niet worden aangepast en kunnen geen ziek- of hersteldmeldingen plaatsvinden. In het Re-integratiedossier staat de verlofperiode met roze hokjes aangegeven.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Made with help of DrExplain