088 1 888 888 |  info@absentiemanager.nl |  |  | 

Tips om de gezondheid van uw medewerkers te verbeteren

Een gezonde medewerker is productief en in staat om langer te werken. Daarom is het van belang om als werkgever in de gezondheid van uw medewerkers te investeren. We hebben een aantal tips in deze blog voor u opgesteld om de gezondheid van uw medewerkers te verbeteren.

Op de werkplek

1. Zitten is het nieuwe roken, sta op!!

Lang zitten is niet goed voor ons lichaam. We zijn namelijk niet gemaakt om te zitten. Zorg ervoor dat je regelmatig loopt en vergader staand. U zult al snel merken dat de vergaderingen sneller en efficiënter verlopen, terwijl u tegelijkertijd aan de vitaliteit van uw medewerkers werkt. Een echt win-win situatie.

2. Hygiëne is belangrijk, houd de werkplek schoon!

Een schone werkplek is essentieel om uw medewerkers gezond te houden. Maak duidelijke afspraken over wat er van uw medewerkers verwacht wordt met betrekking tot schoonmaaktaken. Besteed niet alles uit, want wanneer zij zelf de werkplek schoonhouden wordt er ook weer bewogen!

3.Kantoorbaan? Zorg voor een goede houding!

Zorg ervoor dat uw medewerkers een optimale werkhouding hebben. Dit betekent dat uw medewerkers achterin de stoel zitten, waardoor spieren niet overbelast worden. Vraag eventueel een expert om hulp.

4. In de lift stappen is zó 2016!

Meer bewegen hoort bij de goede voornemens van uw medewerkers. Wat is er makkelijker dan de trap pakken in plaats van iedere keer in de lift stappen? Het is zelfs effectiever dan hardlopen, want 15 minuten traplopen staat gelijk aan 30 minuten hardlopen.

5. Eén team, één taak!

Combineer de vitaliteit van uw medewerkers met een leuke fysieke activiteit die tot een hechter team leidt. Begin bijvoorbeeld met een wandeling tijdens de lunch of een interne competitie met verschillende sporten.

Eten en drinken

 6. Voorkom ongezond snacken

Zorg ervoor dat uw medewerkers gezond- en voedzaam eten. Dit bevordert de productiviteit en voorkomt de drang tot ongezond snacken. Hebben uw medewerkers tussendoor trek? Stel een goed gevulde fruitschaal ter beschikking. 

7. Roken is verboden

In bedrijfspanden mag sowieso niet gerookt worden, maar help uw medewerkers in het traject om te stoppen met roken. Rokers hebben namelijk zes keer meer kans op een hartaanval dan niet-rokers! Kijk eens naar de programma’s die gericht zijn op het stoppen met roken. 

8. Water is gezond!

Water is voor iedereen onmisbaar voor het opnemen van voedingsstoffen en afscheiden van afvalstoffen in het lichaam. Water vervangen door frisdrank is een simpele aanpassing in het consumptiepatroon van uw werknemers die leidt tot vitaliteit. Maak water aantrekkelijk voor uw medewerkers door bijvoorbeeld een waterkoeler op een centrale plek in uw kantoor te plaatsen.

Geestelijke gezondheid

 9. Zoek de balans

Mentale fitheid en lichamelijke fitheid versterken elkaar. Zorg voor een balans in lichaam en geest van uw medewerkers. Veel sporten, gezond eten en regelmatig mediteren kunnen hier voor zorgen.

10. Geef gehoor aan ambities

Al uw medewerkers hebben ambities en doelen. Ontdek wat deze ambities zijn door in gesprek te gaan met uw medewerkers. Groei samen naar een doel!